Rårakor utan ägg

28
8 Klimatsmart
Rårakor utan ägg

Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst. Rårakorna steks gyllengula och serveras med lingonsylt och fläsk. Rårakornas lyxvariant är med ingredienser som löjrom, lök och gräddfil.

Rårakor utan ägg

Ingredienser

4 portioner
4/5 kg fast potatis (3/4 kg motsvarar 8-10 st)
25 g smör eller margarin
1 tsk salt
peppar (från kvarnen)

För alla

Fri från gluten och ägg. Servera med passande tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.Näringsvärdet är beräknad utan tillbehör.

Gör så här

Tips

En lyxvariant är rårakor med löjrom, lök och gräddfil.

Som variation kan man byta ut ett par potatisar mot 2 morötter eller en bit rotselleri (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Anette

2021-10-29

Ägg o mjöl i blir raggmunk inte råraka

Bo

2020-03-02

Där har du fel! Det är inte ägg i råraka

Bo

2019-02-15

Det här är inte rårakor utan rösti. I rårakor blandar man ägg med den rivna potatisen och eventuellt en aning mjöl!

Näringsvärde per portion

Energi 849 KJ / 204 kCal
Fett 5 g
Salt 1.82 g
Kolhydrater 33 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden