Rårakor utan ägg
Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst. Rårakorna steks gyllengula och serveras med lingonsylt och fläsk. Rårakornas lyxvariant är med ingredienser som löjrom, lök och gräddfil.
Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
25 g smör eller margarin
1 tsk salt
peppar (från kvarnen)
För alla
Fri från gluten och ägg. Servera med passande tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Näringsvärdet är beräknad utan tillbehör.
Gör så här
Tips
En lyxvariant är rårakor med löjrom, lök och gräddfil.Som variation kan man byta ut ett par potatisar mot 2 morötter eller en bit rotselleri (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi849 KJ / 204 kCal
Fett5 g
Salt1.82 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad innebär 4/5 kg potatis? Är det 4 till 5 kg eller är det "fyra femtedelars kilo" dvs 800 gr?
Liv rohde
2024-01-29Ägg o mjöl i blir raggmunk inte råraka
Anette
2021-10-29Där har du fel! Det är inte ägg i råraka
Bo
2020-03-02