Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

Rårakor är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till rårivna rödbetor i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med ädelost och nötter. Servera dessa rödbetsrårakor som rejäl förrätt eller mellanrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 523 kCal
Fett34.4 g
Salt2.68 g
Kolhydrater36.5 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stVäldigt mumsigt. Dock väldigt kladdigt att göra. Hur river man rödbetor utan att få rödbetssaft över allt..?
Camilla
Jobbigt recept. Omöjligt att göra utan att stänka rödbetssaft överallt. Smakar inget särskilt, svårare än vanliga rårakor att få att hålla ihop. Ungarna åt inte. 😆
Elin