Rödbetsblomma med ädelost
Snyggaste snitten som definitivt imponerar på gästerna. Tunna skivor av rödbeta formas till blommor. I mitten gömmer sig krämig och salt ädelost och söt honung. Rödbetsblomman är perfekt till nyår eller födelsedagsfesten.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
20 st
2 stora, skalade rödbetor
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
100 g smulad ädelost
2 msk färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi127 KJ / 30 kCal
Fett2 g
Salt0.14 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer
När skall man vika rödbetorna?
Vivan
2024-07-01Hej Vivan! Den viks ihop till en liten "blomma" efter att oströran har lagts på. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-02Kan man göra dessa dagen innan man ska äta dem?
Malin
2024-04-14Hej Malin! Dom behöver göras innan servering så att de inte vecklar ut sig igen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-15Går det lika bra att använda getost?
Lovisa
2023-12-28Hej Lovisa! Det är inget som vi provlagat, men det borde gå bra och bli gott det också. Berätta gärna om du testar hur det blev. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03