Rödbetsblomma med ädelost

14
6
Rödbetsblomma med ädelost

Snyggaste snitten som definitivt imponerar på gästerna. Tunna skivor av rödbeta formas till blommor. I mitten gömmer sig krämig och salt ädelost och söt honung. Rödbetsblomman är perfekt till nyår eller födelsedagsfesten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Rödbetsblomma med ädelost

Ingredienser

20 st
2
stora, skalade rödbetor
1 dl
äppelcidervinäger
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
100 g
smulad ädelost
2 msk
färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk
honung

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Cia

12/30/2020

Menar ni 100 gram ädelost? Det står 100st

Redaktionen ICAse

1/5/2021

Hej Cia! Helt rätt! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu lagt till 100 g i receptet. Hälsningar Elina

Oskar

12/30/2020

Hur får man "blommorna" att hålla ihop upptill?

Redaktionen ICAse

1/5/2021

Hej Oskar! Du får klämma till på röran (på utsidan, på rödbetan) för att forma dom, det är så de håller ihop. Hoppas att du förstår hur vi menar! Hälsningar Elina

Ulrika

8/2/2019

Ska rödbetorna vara råa?

Redaktionen ICAse

8/5/2019

Hej Ulrika! Ja, det blir bästa resultatet då, som picklade. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 127 KJ / 30 kCal
Fett 2 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept