Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetsblomma med ädelost

Snyggaste snitten som definitivt imponerar på gästerna. Tunna skivor av rödbeta formas till blommor. I mitten gömmer sig krämig och salt ädelost och söt honung. Rödbetsblomman är perfekt till nyår eller födelsedagsfesten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva rödbetor tunt, gärna på mandolin.
  2. Koka upp äppelcidervinäger, strösocker och vatten. Häll den varma lagen över rödbetsskivorna, låt dra minst 6 timmar. 
  3. Blanda ädelost med färskost och honung. 
  4. Lägg rödbetsskivorna på en handduk, vänd dem så att de blir torra runt om. Lägg ca 1 tsk oströra på varje skiva och forma till »blommor«.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 2 stora, skalade rödbetor
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 smulad ädelost
  • 2 msk färskost (av cream cheese-typ)
  • 1 tsk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 127 kJ / 30 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept