Rödbetsblomma med ädelost

16
6
Rödbetsblomma med ädelost

Snyggaste snitten som definitivt imponerar på gästerna. Tunna skivor av rödbeta formas till blommor. I mitten gömmer sig krämig och salt ädelost och söt honung. Rödbetsblomman är perfekt till nyår eller födelsedagsfesten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Rödbetsblomma med ädelost

Ingredienser

20 st
2
stora, skalade rödbetor
1 dl
äppelcidervinäger
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
100 g
smulad ädelost
2 msk
färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk
honung

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Cia

2020-12-30

Menar ni 100 gram ädelost? Det står 100st

Redaktionen ICAse

2021-01-05

Hej Cia! Helt rätt! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu lagt till 100 g i receptet. Hälsningar Elina

Oskar

2020-12-30

Hur får man "blommorna" att hålla ihop upptill?

Redaktionen ICAse

2021-01-05

Hej Oskar! Du får klämma till på röran (på utsidan, på rödbetan) för att forma dom, det är så de håller ihop. Hoppas att du förstår hur vi menar! Hälsningar Elina

Ulrika

2019-08-02

Ska rödbetorna vara råa?

Redaktionen ICAse

2019-08-05

Hej Ulrika! Ja, det blir bästa resultatet då, som picklade. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 127 KJ / 30 kCal
Fett 2 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept