Spenatsallad med ädelost och aprikoser

16
1
Spenatsallad med ädelost och aprikoser

En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Spenatsallad med ädelost och aprikoser

Ingredienser

8 portioner
200 g
babyspenat
2
stora rödlökar
8
aprikoser alt persikor eller nektariner (8 aprikoser motsvarar 4 persikor eller nektariner)
150 g
ädelost
100 g
valnötter
1 msk
flytande honung

Dressing

2 msk
balsamvinäger
1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån eller välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Camilla

2020-07-13

Fantastiskt god sallad, en favorit! Jag syltar rödlöken till istället för steker den - så himla gott! 🌟

Testa liknande recept