Spenatsallad med ädelost och aprikoser

Betyg 4.7 av 5.
30 personer har röstat
4
Spenatsallad med ädelost och aprikoser

En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Spenatsallad med ädelost och aprikoser

Ingredienser

8 portioner
200 g babyspenat
2 stora rödlökar
1 msk olja
8 aprikoser alt persikor eller nektariner (8 aprikoser motsvarar 4 persikor eller nektariner)
150 g ädelost
100 g valnötter
1 tsk olja
1 msk flytande honung

Dressing

2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Men wow! Vilken smakrik och god sallad, 5 av 5.

Elin

2024-07-07

Bytte ut Aprikoser till Mango och Ädelost till Feta-ost, funkar fint.

Magnus

2024-01-09

Använde lite halvmogna nektariner för att få det lite krispigt. Kompletterade med lite bulgur med citronolja.

Rutger mac

2023-06-05

Näringsvärde per portion

Energi1163 KJ / 278 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Aprikossnitt med ädelost och pistage
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelkräm med aprikoser på grillad krutong
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostsås
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smashed rödbetor med ädelost
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakscheesecake med ädelost
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga