Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatsallad med ädelost och aprikoser

En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg spenaten i en stor skål eller på ett fat.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek dem lätt i olja. Låt svalna.
  3. Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Blanda aprikoser och rödlök med spenaten.
  4. Smula över osten men spara lite till garnering.
  5. Stek valnötterna hastigt i olja och droppa på honungen. Rör om och ta upp direkt. Låt svalna.
  6. Dressing: Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
  7. Toppa med resten av osten och de stekta valnötterna. Passar utmärkt till kycklingfiléer, se receptet Grillade marinerade kycklingfiléer.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån eller välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g babyspenat
  • 2 stora rödlökar
  • 8 aprikoser alt persikor eller nektariner (8 aprikoser motsvarar 4 persikor eller nektariner)
  • 150 g ädelost
  • 100 g valnötter
  • 1 msk flytande honung
Dressing
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan