UNDER 60 MIN | Medel

Grillade rödbetor med oreganodressing

Rödbetorna får en härlig smak när de grillas i grillen. De grillade rödbetorna serveras med en smakrik oreganodressing och god fetaost. Krispighet på toppen får du av de torrostade valnötterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetor: Skölj och koka rödbetorna tills de är mjuka, ca 20-40 minuter beroende på storlek på betorna. Det går också bra att använda förkokta rödbetor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  3. Oreganodressing: Hacka oreganon fint. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda oregano, lök, vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Rödbetor: Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra bort skalet. Använd gärna engångsplasthandskar, rödbetor färgar mycket. 
  6. Dela rödbetorna på mitten och vänd dem i olja, salt och peppar.
  7. Grilla rödbetorna 3-4 minuter, vänd då och då.
  8. Till servering: Lägg rödbetorna på ett fat. Smula fetaost över, toppa med valnötter, ringla över oreganodressing och toppa med oregano.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
Rödbetor
  • 8 medelstora rödbetor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl valnötter
Oreganodressing
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • 150 g fetaost
  • färsk oregano