UNDER 30 MIN | Medel

Smashed rödbetor med ädelost

Vill du precis som vi få in lite nya gröna rätter på det traditionella julbordet? Här är ett utmärkt snabbt recept med rödbetor och ädelost som, trots att det endast är fyra ingredienser, ändå både bidrar med mycket julkänsla och härliga smaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela rödbetorna i halvor, eller om de är stora i fjärdedelar. 
  3. Fördela rödbetorna i ugnsfasta portionsformar med låg kant. Ställ formarna på en plåt. 
  4. Krossa rödbetorna lätt med handen eller en träslev.
  5. Smula ädelost på de krossade rödbetorna. 
  6. Sätt in plåten högst upp i ugnen. Gratinera rödbetorna ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg. 
  7. Hacka jordnötterna grovt. Strö jordnötterna på de gratinerade rödbetorna. Toppa med krasse.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri dessertost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 140 g ädelost
  • 1 dl jordnötter
  • 1 ask krasse (à 100 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 818 kJ / 196 kCal