Råraka med kallrökt lax och forellrom
Läckra rårakor som serveras tillsammans med kallrökt lax och forellrom. Använd potatis med en fast konsistens till rårakorna. Servera på klassiskt vis med rödlök, crème fraiche, pressad citron och dillvippor.
Ingredienser
4 portioner
700 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
800 g fast potatis
120 g forellrom
2 - 3 rödlökar
1 citron
180 g smör
dill
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4575 KJ / 1094 kCal
Fett78 g
Salt8.6 g
Kolhydrater43 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ok
Olle
2018-02-05