Råraka med kallrökt lax och forellrom

6
1
Råraka med kallrökt lax och forellrom

Läckra rårakor som serveras tillsammans med kallrökt lax och forellrom. Använd potatis med en fast konsistens till rårakorna. Servera på klassiskt vis med rödlök, crème fraiche, pressad citron och dillvippor.

Råraka med kallrökt lax och forellrom

Ingredienser

4 portioner
700 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
800 g fast potatis
120 g forellrom
2 - 3 rödlökar
1 citron
180 g smör
dill
2 dl crème fraiche
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Olle

2018-02-05

Ok

Näringsvärde per portion

Energi 4575 KJ / 1094 kCal
Fett 78 g
Salt 8.6 g
Kolhydrater 43 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden