Råraka med kallrökt lax och forellrom
![Råraka med kallrökt lax och forellrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91007/cf_259/raraka_med_kallrokt_lax_och_forellrom.jpg)
Läckra rårakor som serveras tillsammans med kallrökt lax och forellrom. Använd potatis med en fast konsistens till rårakorna. Servera på klassiskt vis med rödlök, crème fraiche, pressad citron och dillvippor.
![Råraka med kallrökt lax och forellrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91007/cf_259/raraka_med_kallrokt_lax_och_forellrom.jpg)
Ingredienser
4 portioner
700 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
800 g fast potatis
120 g forellrom
2 - 3 rödlökar
1 citron
180 g smör
dill
2 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4575 KJ / 1094 kCal
Fett78 g
Salt8.6 g
Kolhydrater43 g
Protein53 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ok
Olle
2018-02-05