Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill
![Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183824/cf_259/fankalsraraka_med_stekt_agg_och_fankalsdill.jpg)
Anisdoftande fänkål i smeten lyfter husmansklassikern rårakor till en lyxig förrätt toppad med kallrökt lax och sik- eller forellrom. Välj fänkål med fina vippor så är garneringen fixad och inget förfars. En matig råraka som passar lika fint till lunch eller middag om man inte är jättehungrig.
![Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183824/cf_259/fankalsraraka_med_stekt_agg_och_fankalsdill.jpg)
Ingredienser
4 förrättsportioner
Rårakor
1 fänkål (à 250 g)
3 potatisar (3 potatisar motsvarar ca 350 g)
2 äggulor
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör och olja för stekning
Topping
4 ägg
2 äggvitor (över från smeten)
150 g kallrökt lax i skivor
80 g sik- eller forellrom
1 dl smetana
Till servering
fänkålsdill
citronklyftor
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1810 KJ / 431 kCal
Fett26 g
Salt2.78 g
Kolhydrater19 g
Protein28 g
Kommentarer