Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Anisdoftande fänkål i smeten lyfter husmansklassikern rårakor till en lyxig förrätt toppad med kallrökt lax och sik- eller forellrom. Välj fänkål med fina vippor så är garneringen fixad och inget förfars. En matig råraka som passar lika fint till lunch eller middag om man inte är jättehungrig.

Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Ingredienser

4 förrättsportioner

Rårakor

1 fänkål (à 250 g)
3 potatisar (3 potatisar motsvarar ca 350 g)
2 äggulor
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör och olja för stekning

Topping

4 ägg
2 äggvitor (över från smeten)
150 g kallrökt lax i skivor
80 g sik- eller forellrom
1 dl smetana

Till servering

fänkålsdill
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1810 KJ / 431 kCal
Fett26 g
Salt2.78 g
Kolhydrater19 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Laxströmming
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade svartrötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små rårakor med palsternacka, smetana och rom
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och räkröra med gravlax
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga