Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

0
0
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Anisdoftande fänkål i smeten lyfter husmansklassikern rårakor till en lyxig förrätt toppad med kallrökt lax och sik- eller forellrom. Välj fänkål med fina vippor så är garneringen fixad och inget förfars. En matig råraka som passar lika fint till lunch eller middag om man inte är jättehungrig.

Skriv ut
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Ingredienser

4 förrättsportioner

Rårakor

1
fänkål (à 250 g)
3
potatisar (3 potatisar motsvarar ca 350 g)
2
äggulor
1 1/2 msk
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
-
smör och olja för stekning

Topping

4
ägg
2
äggvitor (över från smeten)
150 g
kallrökt lax i skivor
80 g
sik- eller forellrom
1 dl
smetana

Till servering

fänkålsdill
citronklyftor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1810 KJ / 431 kCal
Fett 26 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 19 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept