Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Anisdoftande fänkål i smeten lyfter husmansklassikern rårakor till en lyxig förrätt toppad med kallrökt lax och sik- eller forellrom. Välj fänkål med fina vippor så är garneringen fixad och inget förfars. En matig råraka som passar lika fint till lunch eller middag om man inte är jättehungrig.

Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill

Ingredienser

4 förrättsportioner

Rårakor

1 fänkål (à 250 g)
3 potatisar (3 potatisar motsvarar ca 350 g)
2 äggulor
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör och olja för stekning

Topping

4 ägg
2 äggvitor (över från smeten)
150 g kallrökt lax i skivor
80 g sik- eller forellrom
1 dl smetana

Till servering

fänkålsdill
citronklyftor

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1810 KJ / 431 kCal
Fett26 g
Salt2.78 g
Kolhydrater19 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Laxströmming
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Raggmunkar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Små rårakor med palsternacka, smetana och rom
Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparrot- och forellromspotatis
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ägg- och räkröra med gravlax
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad