Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill
Anisdoftande fänkål i smeten lyfter husmansklassikern rårakor till en lyxig förrätt toppad med kallrökt lax och sik- eller forellrom. Välj fänkål med fina vippor så är garneringen fixad och inget förfars. En matig råraka som passar lika fint till lunch eller middag om man inte är jättehungrig.
Ingredienser
4 förrättsportioner
Rårakor
1 fänkål (à 250 g)
3 potatisar (3 potatisar motsvarar ca 350 g)
2 äggulor
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör och olja för stekning
Topping
4 ägg
2 äggvitor (över från smeten)
150 g kallrökt lax i skivor
80 g sik- eller forellrom
1 dl smetana
Till servering
fänkålsdill
citronklyftor
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1810 KJ / 431 kCal
Fett26 g
Salt2.78 g
Kolhydrater19 g
Protein28 g
Kommentarer