Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparrot- och forellromspotatis

Magnifik potatis vänd i smält smör, pepparrot, dill och forellrom. Pepparrotspotatisen passar utmärkt till kokta fiskrätter eller stekt strömming. Servera med kokta haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Vänd ner pepparroten. Klipp ner dillen. Häll smörblandningen och forellromen över potatisen. Blanda försiktigt. Salta lätt.
  3. Potatisen är ett kanontillbehör till stekt strömming och kokta fiskrätter. Kokta haricots verts är gott till.

I näringsberäkningen ingår strömming och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g små potatisar
  • 50 g smör
  • 1/2 dl riven pepparrot
  • 1 kruka dill
  • 1 burk forellrom (à 50 g)
  • finkornigt havssalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2332 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden