Laxströmming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxströmming

Laxströmming är en rolig och välsmakande fiskrätt. Laxen läggs mellan strömmingsfiléerna och steks tills de får en fin färg. Fisken serveras med en klick crème fraiche, rödlök, forellrom och citronskivor. Tillsätt en dillkvist för extra god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tunna skivor kallrökt lax på mitten.
  2. Lägg ihop strömmingsfiléer, 2 och 2 med 1 laxskiva mellan.
  3. Vänd dem i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
  4. Stek flundrorna i smör. Salta och peppra.
  5. Servera dem varma eller kalla med forellrom, crème fraiche, skivad rödlök, dill och citronklyftor. Gott på knäcke och kavring, eller med kokt potatis.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 tunna skivor kallrökt lax
  • 20 strömmingsfiléer
  • vetemjöl
  • uppvispat ägg
  • ströbröd
  • smör
  • salt och peppar
Till servering
  • forellrom
  • crème fraiche
  • rödlök
  • dill
  • citronklyftor
  • ev knäcke, kavring eller kokt potatis
Lägg till i inköpslistan