Laxströmming

Laxströmming är en rolig och välsmakande fiskrätt. Laxen läggs mellan strömmingsfiléerna och steks tills de får en fin färg. Fisken serveras med en klick crème fraiche, rödlök, forellrom och citronskivor. Tillsätt en dillkvist för extra god smak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
10 portioner
5 tunna skivor kallrökt lax
20 strömmingsfiléer
vetemjöl
uppvispat ägg
ströbröd
smör
salt och peppar
Till servering
forellrom
crème fraiche
rödlök
dill
citronklyftor
ev knäcke, kavring eller kokt potatis
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer