Laxströmming

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Laxströmming

Laxströmming är en rolig och välsmakande fiskrätt. Laxen läggs mellan strömmingsfiléerna och steks tills de får en fin färg. Fisken serveras med en klick crème fraiche, rödlök, forellrom och citronskivor. Tillsätt en dillkvist för extra god smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Laxströmming

Ingredienser

10 portioner
5   tunna skivor kallrökt lax
20   strömmingsfiléer
vetemjöl
uppvispat ägg
ströbröd
smör
salt och peppar

Till servering

forellrom
crème fraiche
rödlök
dill
citronklyftor
ev knäcke, kavring eller kokt potatis

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sesampanerad strömming med haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömming med lime och tomat
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
"Ingeborgare"
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga