Dill- och crème fraiche-stuvad purjolök med rom | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dill- och crème fraiche-stuvad purjolök med rom

Stuva purjolök i dill och crème fraiche och servera med en klick rom ovanpå! Ett lite lyxigare vardagsalternativ som passar utmärkt att servera tillsammans med antingen fisk eller kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär purjolöken i cm-tjocka ringar, helst den vita delen. Skölj ringarna i kallt rinnande vatten.
  2. Koka purjolöken mjuk i ca 2 minuter. Häll av i en sil.
  3. Koka upp crème fraichen. Klipp ner dillen. Blanda ner purjolöken. Salta och peppra. Lägg upp i en skål och klicka över rommen. Servera till fiskpinnar och kokt potatis.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria fiskpinnar.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
  • 1 burk forellrom (à 50 g)
Till servering
  • kokt potatis
  • fiskpinnar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2585 kJ / 617 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden