Ägghalvor med lax och rom
Ägg gillar lax, som gillar rom, som gillar crème fraiche. Ja, du hajar. Lika lyxigt goda som snygga ägghalvor med en fräsch touch av citron. Genom att hårdvispa crème fraichen får du en klick som håller stilen på ägghalvorna. Räkna med strykande åtgång!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
10 st
5 ägg
1 dl crème fraiche
1/2 tsk finrivet citronskal (+ extra till garnering)
1 tsk färskpressad citronjuice
3 - 4 skivor kallrökt lax
2 msk lax- eller forellrom
dill
För alla_
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.
Har du lagat receptet?
Kommentarer