Ägghalvor med lax och rom

6
0
Ägghalvor med lax och rom

Ägg gillar lax, som gillar rom, som gillar crème fraiche. Ja, du hajar. Lika lyxigt goda som snygga ägghalvor med en fräsch touch av citron. Genom att hårdvispa crème fraichen får du en klick som håller stilen på ägghalvorna. Räkna med strykande åtgång!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ägghalvor med lax och rom

Ingredienser

10 st
5
ägg
1 dl
crème fraiche
1/2 tsk
finrivet citronskal (+ extra till garnering)
1 tsk
färskpressad citronjuice
3 - 4
skivor kallrökt lax
2 msk
lax- eller forellrom
-
dill

För alla_

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept