Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med lax och rom

Ägg gillar lax, som gillar rom, som gillar crème fraiche. Ja, du hajar. Lika lyxigt goda som snygga ägghalvor med en fräsch touch av citron. Genom att hårdvispa crème fraichen får du en klick som håller stilen på ägghalvorna. Räkna med strykande åtgång!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.
  2. Vispa crème fraichen fast med en elvisp (först blir den lös). Rör ner citronskal och -juice.
  3. Skär laxen i 10 bitar.
  4. Toppa ägghalvorna med citroncrème, lax och rom. Garnera med dill och citronskal.
  5. På bilden syns även Ägghalvor med avokado och rädisa och Deviled eggs med sardeller och räkor.



För alla_

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Tips

Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 5 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk finrivet citronskal (+ extra till garnering)
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 msk lax- eller forellrom
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?