Råraka med kallrökt lax och forellrom

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Råraka med kallrökt lax och forellrom

Läckra rårakor som serveras tillsammans med kallrökt lax och forellrom. Använd potatis med en fast konsistens till rårakorna. Servera på klassiskt vis med rödlök, crème fraiche, pressad citron och dillvippor.

Råraka med kallrökt lax och forellrom

Ingredienser

4 portioner
700 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
800 g fast potatis
120 g forellrom
2 - 3 rödlökar
1 citron
180 g smör
dill
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ok

    Olle

Näringsvärde per portion

Energi4575 KJ / 1094 kCal
Fett78 g
Salt8.6 g
Kolhydrater43 g
Protein53 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ägghalvor med lax och rom
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxlyx med guldkorn
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparrot- och forellromspotatis
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxströmming
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad