Kräfttimbal i gelé med ruccolasås

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås

Detta avancerade recept är en perfekt förrätt som du tillagar på drygt en timme. Kräfttimbal i gelé med ruccolasås är läckra rullar av kräftstjärtar, sherry och crème fraiche. På timbalen serveras en god vitvinsgelé och fräsch sås av ruccolasallad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Kräfttimbal i gelé med ruccolasås

Ingredienser

6 portioner

Vitvinsgelé

2 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1/4 g saffran (1/4 g motsvarar 1/2 påse)

Kräfttimbal

1 burk skalade kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 gelatinblad
2 msk konc hummerfond
1 3/4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk sherry (alt konjak eller madeira)
2 krm salt
1 krm peppar
1 knivsudd kajennpeppar

Ruccolasås

1 knippe rucolasallad (à ca 50 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
färskpressad citronjuice
salt
peppar

Garnering

ev 6 hela kräftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Vi tog frysta kräftor och det blev jättegott, speciellt ruccolasåsen var bara så god.

Karin

2009-11-16

Detta var sannerligen inte värt tiden och besväret att laga. Kräftstjärtar på burk är ingen hit. Inte heller ruccolasåsen är värd att laga.

Camilla

2006-12-17

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med kräftor, avokado och chiliolja
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga