Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Detta avancerade recept är en perfekt förrätt som du tillagar på drygt en timme. Kräfttimbal i gelé med ruccolasås är läckra rullar av kräftstjärtar, sherry och crème fraiche. På timbalen serveras en god vitvinsgelé och fräsch sås av ruccolasallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
6 portioner
Vitvinsgelé
2 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1/4 g saffran (1/4 g motsvarar 1/2 påse)
Kräfttimbal
1 burk skalade kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 gelatinblad
2 msk konc hummerfond
1 3/4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk sherry (alt konjak eller madeira)
2 krm salt
1 krm peppar
1 knivsudd kajennpeppar
Ruccolasås
1 knippe rucolasallad (à ca 50 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
färskpressad citronjuice
salt
peppar
Garnering
ev 6 hela kräftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g
Kommentarer
Vi tog frysta kräftor och det blev jättegott, speciellt ruccolasåsen var bara så god.
Karin
2009-11-16Detta var sannerligen inte värt tiden och besväret att laga. Kräftstjärtar på burk är ingen hit. Inte heller ruccolasåsen är värd att laga.
Camilla
2006-12-17