Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kräfttimbal i gelé med ruccolasås

Detta avancerade recept är en perfekt förrätt som du tillagar på drygt en timme. Kräfttimbal i gelé med ruccolasås är läckra rullar av kräftstjärtar, sherry och crème fraiche. På timbalen serveras en god vitvinsgelé och fräsch sås av ruccolasallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten, vin och saffran. Ta upp gelatinet och låt det smälta i kastrullen. Fördela i portionsformar. Ställ kallt så att det stelnar.
  2. Timbal: Lägg gelatinbladen till timbalerna i kallt vatten. Koka upp hummerfond och vatten. Ta upp gelatinet och låt det smälta i kastrullen. Tillsätt crème fraiche, sherry/konjak/madeira och kryddor. Låt kallna.
  3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Grovhacka och fördela dem i formarna. Häll i såsen. Låt stelna i kylen, 4-5 timmar.
  4. Sås: Mixa alla ingredienser till ruccolasåsen med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vid servering, doppa formarna i hett vatten och stjälp upp dem.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
Vitvinsgelé
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/4 g saffran (1/4 g motsvarar 1/2 påse)
Kräfttimbal
  • 1 burk skalade kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 3/4 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk sherry (alt konjak eller madeira)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 knivsudd kajennpeppar
Ruccolasås
  • 1 knippe ruccolasallad (à ca 50 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitt vin
  • färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
Garnering
  • ev 6 hela kräftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal