Ramensoppa med viltskav

Att göra ramen behöver faktiskt inte vara så svårt. Vatten, soja och buljongtärning utgör soppans bas, och det är i den som stekt älgskav och ramennudlar får åka i. För att göra soppan fulländad rör man även ned gräslök, majs och böngroddar. Låt maten tysta mun...
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1660 KJ / 395 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stDetta var gott, jag ändrade dock till annat kött (svensk nöt) som var billigare. Behövde öka vattenmängden (därmed mer buljong, soja och sambal oelek) eftersom nudlarna sög i sig väldigt mycket.
Sandra
ÄLSKAR denna!
Annie
En stor favorit men byter ut viltskador mot kyckling
Johanna