Ramensoppa med kyckling

Ramen är en japansk soppa som innehåller en speciell typ av nudlar som klarar buljongens värme utan att bli svampiga. Det finns massor av olika typer av ramensoppor och de kan innehålla kött, kyckling eller vara vego. Här är ett fantastiskt recept på ramen med kyckling.

Ingredienser
4 portioner
4 st kycklingfiléer (gärna med skinn)
2 msk olja
salt
peppar
200 g ramennudlar
1 l kycklingbuljong (täning och vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
8 lätt krossade citrongrässtjälkar
4 tunt skivade salladslökar
2 grovt skurna pak choi
1 msk risvinäger
2 msk tamarisoja
Garnering
färsk koriander
skivad röd chili
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stGott! Men tråkigt att man tagit bort möjligheten att printa ut receptet! 😐
Roy
Har man inte citrongräs kan man använda ingefära istället. Hade i svamp som jag stekte i olja och soja. Man kan ha i de grönsaker man gillar egentligen som morötter och rättika. Stekte även kycklingen i bitar i soja och tamarin. Gott blev d!
Shiva
Rekommenderas!
Malin
Kan man byta kycklingen mot kött?
Paula
Hej Paula! Ja, du kan byta ut kycklingen mot kött. Då kanske du också vill byta ut kycklingbuljongen mot köttbuljong. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ett litet tips bara, receptet är baserat på santa Marias egna recept och produkter, så köp deras citrongräs. Annars går det att ta 2 "riktiga" stjälkar och lätt banka till dom
Robin
Hej! Snälla låt mig veta var den underbart vackra skålen är ifrån. Tack på förhand/Ramenlööööööver
Lisa
Hej Lisa! Efter lite detektivarbete från vår leverantör så kan vi konstatera att den finns under varumärket Tokyo Design och säljs på Åhlens. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Funkar den att värma dagen efter?
Magnus
Hej Magnus! Det går säkert alldeles utmärkt. Tipset är väl att inte lägga i koriander och chilin förrän vid servering. Alltså inte hälla i det i allt och låta det ligga med till dagen efter, då blir smaken inte så fräsch. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Detta var mycket gott! Kunde inte hitta tamarisoja så fick ta vanlig.
Henny