Ramensoppa med kyckling

Betyg 4.2 av 5.78 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Ramensoppa med kyckling

Ramen är en japansk soppa som innehåller en speciell typ av nudlar som klarar buljongens värme utan att bli svampiga. Det finns massor av olika typer av ramensoppor och de kan innehålla kött, kyckling eller vara vego. Här är ett fantastiskt recept på ramen med kyckling.

Ramensoppa med kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 st kycklingfiléer (gärna med skinn)
2 msk olja
salt
peppar
200 g ramennudlar
1 l kycklingbuljong (täning och vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
8 lätt krossade citrongrässtjälkar
4 tunt skivade salladslökar
2 grovt skurna pak choi
1 msk risvinäger
2 msk tamarisoja

Garnering

färsk koriander
skivad röd chili

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Gott! Men tråkigt att man tagit bort möjligheten att printa ut receptet! 😐

    Roy

  • Har man inte citrongräs kan man använda ingefära istället. Hade i svamp som jag stekte i olja och soja. Man kan ha i de grönsaker man gillar egentligen som morötter och rättika. Stekte även kycklingen i bitar i soja och tamarin. Gott blev d!

    Shiva

  • Rekommenderas!

    Malin

  • Kan man byta kycklingen mot kött?

    Paula

    Hej Paula! Ja, du kan byta ut kycklingen mot kött. Då kanske du också vill byta ut kycklingbuljongen mot köttbuljong. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ett litet tips bara, receptet är baserat på santa Marias egna recept och produkter, så köp deras citrongräs. Annars går det att ta 2 "riktiga" stjälkar och lätt banka till dom

    Robin

  • Hej! Snälla låt mig veta var den underbart vackra skålen är ifrån. Tack på förhand/Ramenlööööööver

    Lisa

    Hej Lisa! Efter lite detektivarbete från vår leverantör så kan vi konstatera att den finns under varumärket Tokyo Design och säljs på Åhlens. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Funkar den att värma dagen efter?

    Magnus

    Hej Magnus! Det går säkert alldeles utmärkt. Tipset är väl att inte lägga i koriander och chilin förrän vid servering. Alltså inte hälla i det i allt och låta det ligga med till dagen efter, då blir smaken inte så fräsch. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Detta var mycket gott! Kunde inte hitta tamarisoja så fick ta vanlig.

    Henny

Näringsvärde per portion

Energi2300 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ramen med tofu och shiitake
    Betyg 4.1 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramensoppa med fläsk och ägg
    Betyg 4.4 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramen med kryddig fläskfärs
    Betyg 4.6 av 5.191 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Curryramen med pak choi och tofu
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramen med nudlar och fläsk
    Betyg 4.1 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad