Ramen med rostad majs och ingefära

15
1 Klimatsmart
Ramen med rostad majs och ingefära

Lyxa till dina snabbnudlar och gör en supergod nudelsoppa! Här gör vi ramen i en buljong med smak av miso och ingefära och serverar den med rostad majs som stekts i smör. Toppa med goda tillbehör som du har hemma: kanske rostad lök, sesamfrön eller salladslök?

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ramen med rostad majs och ingefära

Ingredienser

4 portioner
2
burkar majskorn (à 150 g)
100 g
smör
1 1/2 l
vatten
4
paket snabbnudlar med grönsaks- eller kycklingsmak (à ca 85 g)
4 msk
misopasta eller japansk soja (4 msk misopasta motsvarar 4 tsk soja)
2 msk
finriven ingefära

Till servering

4 msk
rostad lök
4 msk
rostade sesamfrön eller furikake (sesamfröblandning)
ca 1/2
påse färsk babyspenat (à 65 g)
1 - 2
skivade salladslökar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Servera gärna med mjukkokta ägg eller stekt kycklingfärs.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Eva

1/26/2021

Vi använde grönsaksbuljong och äggnudlar som vi hade hemma

Näringsvärde per portion

Energi 1805 KJ / 431 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 25 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept