Misoramen med rostad majs och ingefära
Lyxa till dina snabbnudlar och gör en supergod misoramen! Här gör vi ramen i en buljong med smak av miso och ingefära och serverar den med rostad majs som stekts i smör. Toppa med goda tillbehör som du har hemma: kanske rostad lök, sesamfrön eller salladslök?
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 burkar majskorn (à 150 g)
100 g smör
1 1/2 l vatten
4 paket snabbnudlar med grönsaks- eller kycklingsmak (à ca 85 g)
4 msk misopasta eller japansk soja (4 msk misopasta motsvarar 4 tsk soja)
2 msk finriven ingefära
Till servering
4 msk rostad lök
4 msk rostade sesamfrön eller furikake (sesamfröblandning)
ca 1/2 påse färsk babyspenat (à 65 g)
1 - 2 skivade salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1805 KJ / 431 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater25 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med kyckling i någon form blir middagen komplett.
Reine
2024-06-16Fantastiskt gott! Bytte ut snabbnudlar mot risnudlar för att göra den glutenfri. Kokade dem separat och i grönsaksbuljong la jag i miso, riven ingefära och riven vitlök.
Annie
2024-03-14Vi använde grönsaksbuljong och äggnudlar som vi hade hemma
Eva
2021-01-26