Ramen med nudlar och fläsk

Ramen är en japansk nudelsoppa som kombinerar smakrik buljong, nudlar och goda tillbehör. Med det här hemmagjorda ramenreceptet behöver du inte resa till Japan för att avnjuta klassikern. Nudlarna kokas och blandas med en buljong smaksatt med vitlök, soja och ingefära, och serveras med böngroddar, sesamfrön och andra goda toppings.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
250 g champinjoner
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
300 g skivat stekfläsk
1 1/2 l vatten
1 svamp- eller kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 msk japansk soja
2 msk riven färsk ingefära
4 port ramennudlar
1 msk sesamfrön
180 g böngroddar
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2954 KJ / 706 kCal
Fett40 g
Salt4.53 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stStekfläsk är väl rimmat?!
Ann margret
Hade lite extra fläsk som jag stekte och vände runt i lite hoisinsås, det tillförde god sötma.
Amanda
Gott men brassa på med mycket mer vitlök, vill man ha lite hetta släng i några chili också ihop med svampen... Mer av allt förutom vatten...
Jonathan