Räkvårrulle med söt currydip
Med färdigskalade räkor blir det lättare att hinna fixa vårrullar till fredagsmyset. Se till att göra plats för filodegen bara. Sedan fyller du arken med stekt vitkål, purjolök och morot kryddat med ingefära och sweet chili. Dippa rullarna i färskost med smak av fruktig curry.
Ingredienser
4 portioner
2 förp handskalade räkor i lake (à 460 g)
ca 200 g vitkål
1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 kruka färsk koriander
3 msk olja
1/2 dl sweet chilisås
flingsalt chili
1 ägg
8 ark filodeg
olja
Till servering
färskost fruktig curry
isbergssallad
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2224 KJ / 531 kCal
Fett17 g
Salt4.5 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Alltså prova detta! Världsgott och det tycker även barnen hemma. Vi har bytt ut färskosten med dipsås gjord på hoisinsås,lime,sambal olek,soja och sesamfrö. Mums!
Lisa
2020-05-01