Räkvårrulle med söt currydip

33
1
Räkvårrulle med söt currydip

Med färdigskalade räkor blir det lättare att hinna fixa vårrullar till fredagsmyset. Se till att göra plats för filodegen bara. Sedan fyller du arken med stekt vitkål, purjolök och morot kryddat med ingefära och sweet chili. Dippa rullarna i färskost med smak av fruktig curry.

Räkvårrulle med söt currydip

Ingredienser

4 portioner
2 förp handskalade räkor i lake (à 460 g)
ca 200 g vitkål
1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 kruka färsk koriander
3 msk olja
1/2 dl sweet chilisås
flingsalt chili
1 ägg
8 ark filodeg
olja

Till servering

färskost fruktig curry
isbergssallad
färsk koriander

För alla

Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten.
Gör glutenfri: ersätt filodeg med asiatiska rispapper eller glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: byt ut färskost fruktig curry mot laktosfri lätt crème fraiche som du smaksätter med curry.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost fruktig curry mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Smaksätt den med curry.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Lisa

2020-05-01

Alltså prova detta! Världsgott och det tycker även barnen hemma. Vi har bytt ut färskosten med dipsås gjord på hoisinsås,lime,sambal olek,soja och sesamfrö. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2224 KJ / 531 kCal
Fett 17 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden