Räksoppa med fänkål

Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Räksoppa med fänkål

Såväl räkor som räkskal tas till vara i den här lena räksoppan. Lök, morot, fänkål och palsternacka bidrar till den milda smaken tillsammans med grädde, fond och vitt vin. Skummande räksoppa serveras bäst i skålar med räkor och fänkål med lakritston på toppen.

Räksoppa med fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 kg räkor med skal
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
1 fänkål
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk fiskfond
8 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk vatten
salt och nymald vitpeppar

Gör så här

00:05:00
00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkel och god räkfond. Jag pressar skalen i durkslaget för att få ut alla smaker.

    Jan

Näringsvärde per portion

Energi1809 KJ / 433 kCal
Fett28.2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22.9 g
Protein28.1 g

Testa liknande recept

  • Citronpaj med björnbär
    Betyg 2.6 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bläckfisk i kokosmjölk
    Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad