Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill

Lättlagad kycklingrätt som färdigsteks i ugn. Kycklingfilén kryddas fint med färsk basilika och rullas sedan in i parmaskinka. Blir himmelskt gott tillsammans med krämig potatispuré, skirat smör och varm fänkålssallad. Strimla fänkålen riktigt tunt, gärna på mandolin eller med osthyvel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Pressa genom potatispress och mixa ihop till en puré med varm mjölk och grädde. Tillsätt mer mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Sätt ugnen på 125°C. 
  4. Kycklingrulle: Dela kycklingen på längden och lägg några blad basilika på varje bit. Rulla in dem i parmaskinka. 
  5. Stek dem runtom i olivoljan i en stekpanna så att parmaskinkan blir knaprig och får färg. Lägg dem i en ugnssäker form.
  6. Stek klart mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att se om köttsaften är klar eller att innertemperaturen är 72°C.
  7. Fänkålsdill: Plocka fänkåldillen och lägg åt sidan i kallt vatten. 
  8. Ansa och strimla fänkålen tunt på mandolin eller med kniv. Skala och skiva morötterna tunt. 
  9. Fräs fänkål och morötter i olivoljan. Salta och peppra. Pressa över lite citronsaft. 
  10. Skirat smör: Smält smöret och separera från det vita proteinet (bottensatsen) så att smöret blir skirat. 
  11. Servera puré med kyckling toppad med fänkålsfräs och skirat smör. Garnera med fänkålsdill.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatispuré
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och nymald svartpeppar
Kycklingrulle
  • 700 g kycklingfilé
  • 1/2 kruka basilika
  • 80 g parmaskinka
  • 1 msk olivolja
Fänkålsdill
  • 2 små fänkål
  • 2 st morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron
Skirat smör
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3515 kJ / 843 kCal