Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill

Lättlagad kycklingrätt som färdigsteks i ugn. Kycklingfilén kryddas fint med färsk basilika och rullas sedan in i parmaskinka. Blir himmelskt gott tillsammans med krämig potatispuré, skirat smör och varm fänkålssallad. Strimla fänkålen riktigt tunt, gärna på mandolin eller med osthyvel.

Ingredienser
4 portioner
Potatispuré
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
salt och nymald svartpeppar
Kycklingrulle
700 g kycklingfilé
1/2 kruka basilika
80 g parmaskinka
1 msk olivolja
Fänkålsdill
2 små fänkål
2 st morötter
1 msk olivolja
1/2 citron
Skirat smör
50 g smör
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3515 KJ / 843 kCal
Fett43.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater50.5 g
Protein56.9 g
Kommentarer