Räksoppa

8
0
Räksoppa

Såväl räkor som räkskal tas till vara i den här lena räksoppan. Lök, morot, fänkål och palsternacka bidrar till den milda smaken tillsammans med grädde, fond och vitt vin. Skummande räksoppa serveras bäst i skålar med räkor och fänkål med lakritston på toppen.

Skriv ut
Räksoppa

Ingredienser

4 portioner
1 kg
räkor med skal
1
gul lök
1
morot
1
palsternacka
1
fänkål
2 msk
smör
1 msk
tomatpuré
1 dl
vitt matlagningsvin
2 msk
fiskfond
8 dl
vatten
2 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse (Maizena)
2 msk
vatten
-
salt och nymald vitpeppar

För alla

Kontrollera ingredienserna i fonden. I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1809 KJ / 433 kCal
Fett 28.2 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 22.9 g
Protein 28.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept