Räksoppa med fänkål

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
1
Räksoppa med fänkål

Såväl räkor som räkskal tas till vara i den här lena räksoppan. Lök, morot, fänkål och palsternacka bidrar till den milda smaken tillsammans med grädde, fond och vitt vin. Skummande räksoppa serveras bäst i skålar med räkor och fänkål med lakritston på toppen.

Räksoppa med fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 kg  räkor med skal
1   gul lök
1   morot
1   palsternacka
1   fänkål
2 msk  smör
1 msk  tomatpuré
1 dl  vitt matlagningsvin
2 msk  fiskfond
8 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
2 msk  vatten
salt och nymald vitpeppar

För alla

Kontrollera ingredienserna i fonden. I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Enkel och god räkfond. Jag pressar skalen i durkslaget för att få ut alla smaker.

Jan

2021-07-16

Näringsvärde per portion

Energi1809 KJ / 433 kCal
Fett28.2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22.9 g
Protein28.1 g

Testa liknande recept

Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bläckfisk i kokosmjölk
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Betyg 3.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga