Denna kalla grönsakssoppa med räkor kan du ge lite extra sting med kajennpeppar eller äta precis som den är. Mixa dina ingredienser med is till en smakrik soppa och servera direkt med de salta räkorna och krispiga krutonger.
Ingredienser
4 portioner
5 dl kryddad tomat- och grönsaksjuice
2 msk pressad citronjuice
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 stor röd paprika
1/2 gul lök
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
6 isbitar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 burk räkor i lake (à 360 g)
färdiga krutonger (rostade brödtärningar)
Gör så här
Tips
För lite extra hetta kan man krydda soppan med 2 krm kajennpeppar (för 4 port). Den här soppan är så light att du gärna kan servera några pannkakor med sylt till dessert.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
1 st
Kommentar
Var 27 grader i skuggan igår, underbar soppa, fick beröm, glömde ej heller att följa tipset som fanns med i receptet. Hade också en grönsallat som förrätt.
Kommentar
Var 27 grader i skuggan igår, underbar soppa, fick beröm, glömde ej heller att följa tipset som fanns med i receptet. Hade också en grönsallat som förrätt.
Lutz
2003-08-03