Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Räksallad

(15)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett riktigt smarrigt recept på räksallad. Blanda ihop salladen av räkor, tomater, citron, koriander, dill, matlagningsyoghurt, tabasco och chilisås. Servera räksalladen med en bit bröd vid sidan av och gärna en god dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 tomater
  • 1 klyfta citron
  • några blad färsk koriander
  • några dillkvistar
  • salt
  • färskmalen svartpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk chilisås
Brödkrutonger
  • 2 baguetter
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka räkorna grovt. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skaftfästet. Skär tomaterna i små tärningar.
  2. Skär citronens fruktkött i små bitar och finhacka örterna. Blanda alla ingredienser, smaka av och krydda ev mer.
  3. Krutonger: Sätt ugnen på 250°C.
  4. Skär baguetten i cm-tjocka skivor och pensla med lite olivolja, kan uteslutas om man vill minska på fettet. Rosta i ugn till de fått fin färg.
  5. Lägg en sked räksallad på varje krutong och dekorera med lite grönt.