Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Iskall gurksoppa med dill och räkor

Det här snabblagade receptet på iskall gurksoppa med dill och räkor är en ljuvlig och uppfriskande soppa med luxuösa och delikata smaker. En underbar förrätt som brukar vara oerhört uppskattad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen och låt den kallna. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Plocka dillen. Låt räkorna rinna av.
  2. Mixa gurkan med dill, grönsaksbuljong, yoghurt och olivolja, smaksätt soppan med salt, peppar och några droppar citron.
  3. Servera gurksoppan med räkor, krutonger eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 stor gurka
  • 1 kruka dill
  • 360 g räkor i lake
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1089 kJ / 260 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden