Iskall gurksoppa med dill och räkor

1
3
Iskall gurksoppa med dill och räkor

Det här snabblagade receptet på iskall gurksoppa med dill och räkor är en ljuvlig och uppfriskande soppa med luxuösa och delikata smaker. En underbar förrätt som brukar vara oerhört uppskattad!

Skriv ut
Iskall gurksoppa med dill och räkor

Ingredienser

4 portioner
8 dl
kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1
stor gurka
1
kruka dill
360 g
räkor i lake
2 dl
matyoghurt
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
1
citron
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Jozsef

7/4/2015

Mycket lämplig som förrätt men även som lätt lunch med ett gott bröd till, så här i sommarvärmen. Två avokadon som jag mixade ihop med övriga ingredienserna gjorde soppan något mustigare och några droppar tabasco efter egen tycke gör soppan mer intressant då tabascon sticker ut efter en liten stund i munnen. Soppan serveras riktigt kyld. Perfekt att ta med i en termos till stranden eller på utflykten.

Lisa

7/3/2009

Superfräsch och lätt mat att lag på sommaren! Perfekt som förrätt på vintern! Vill man variera konsistensen och få den något tjockare är det bara att använda mindre vatten än angivet i receptet.

Eva

6/25/2009

Den är jätte god och uppfriskande lätt att göra me och det bästa med denna soppa att den är prefekt nu när det är så varma dagar som det är nu då oxå så den får det högsta betyg som den bara kan få alltså 10 poäng

Näringsvärde per portion

Energi 1089 KJ / 260 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept