Iskall gurksoppa med dill och räkor
Det här snabblagade receptet på iskall gurksoppa med dill och räkor är en ljuvlig och uppfriskande soppa med luxuösa och delikata smaker. En underbar förrätt som brukar vara oerhört uppskattad!
Ingredienser
4 portioner
8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 stor gurka
1 kruka dill
360 g räkor i lake
2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
salt
peppar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1089 KJ / 260 kCal
Fett13.4 g
Kommentarer
Mycket lämplig som förrätt men även som lätt lunch med ett gott bröd till, så här i sommarvärmen. Två avokadon som jag mixade ihop med övriga ingredienserna gjorde soppan något mustigare och några droppar tabasco efter egen tycke gör soppan mer intressant då tabascon sticker ut efter en liten stund i munnen. Soppan serveras riktigt kyld. Perfekt att ta med i en termos till stranden eller på utflykten.
Jozsef
2015-07-04Superfräsch och lätt mat att lag på sommaren! Perfekt som förrätt på vintern! Vill man variera konsistensen och få den något tjockare är det bara att använda mindre vatten än angivet i receptet.
Lisa
2009-07-03Den är jätte god och uppfriskande lätt att göra me och det bästa med denna soppa att den är prefekt nu när det är så varma dagar som det är nu då oxå så den får det högsta betyg som den bara kan få alltså 10 poäng
Eva
2009-06-25