Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs

17
4
Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs

Fiskkakor blir här härligt saftiga och smakrika. Lite som att göra pannbiffar, men här är det fiskfärs som agerar proteinet. Äts ihop med kokt ris, en syrlig limemajonnäs samt lite gurka och sallad. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Fiskbiffar

2
ägg
1/2 dl
ströbröd
360 g
räkor i lake
1
lime (skalet)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
400 g
fiskfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
4
port ris eller annat gryn

Limemajonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
1
lime (saften)
1/2
förp cosmopolitansallad
1/2
gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Krydda biffarna med chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Karl-johan

2021-03-27

Jättegott! Jag droppade ett par droppar sesamolja över biffarna vid servering och det gav en härlig ton mot limemajonnäsen.

Jennie

2021-03-14

Väldigt gott och uppskattat av alla i familjen. Både fiskbiffarna och såsen var mums!

Jenny

2021-03-14

Grymt goda. Kryddade lite extra o panerade dem med sesamfrö. Kommer göras igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2886 KJ / 689 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept