Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs
Fiskkakor blir här härligt saftiga och smakrika. Lite som att göra pannbiffar, men här är det fiskfärs som agerar proteinet. Äts ihop med kokt ris, en syrlig limemajonnäs samt lite gurka och sallad. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
Fiskbiffar
2 ägg
1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
1 förp räkor i lake (à 360 g)
1 lime (skalet)
2 salladslökar
500 g fiskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Limemajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 lime (saften)
1 förp cosmopolitansallad
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Krydda biffarna med chiliflakes eller sambal oelek.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3065 KJ / 732 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag droppade ett par droppar sesamolja över biffarna vid servering och det gav en härlig ton mot limemajonnäsen.
Karl-johan
2021-03-27Väldigt gott och uppskattat av alla i familjen. Både fiskbiffarna och såsen var mums!
Jennie
2021-03-14Grymt goda. Kryddade lite extra o panerade dem med sesamfrö. Kommer göras igen.
Jenny
2021-03-14