Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs
Fiskkakor blir här härligt saftiga och smakrika. Lite som att göra pannbiffar, men här är det fiskfärs som agerar proteinet. Äts ihop med kokt ris, en syrlig limemajonnäs samt lite gurka och sallad. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2025
Ingredienser
4 portioner
Fiskbiffar
2 ägg
1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
1 förp räkor i lake (à 330 g)
1 lime (skalet)
2 salladslökar
500 g fiskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Limemajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 lime (saften)
1/2 förp cosmopolitansallad
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3002 KJ / 717 kCal
Fett37 g
Salt2.5 g
Kolhydrater56 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott. Gjorde egen mos istället och hade räkorna till. Kryddade extra med cayennepeppar. Såsen var pricken över i:et. Äntligen ett recept att spara. Länge sen sist.
Rosita
2024-08-12Riktigt gott, tog mindre ris och blandade i göra ärtori riset. Spännande med "Gårdsfisken" det blev lättlagat.
Britt
2024-08-09Är detta recept ändrat på något sätt sedan tidigare kasse? Vi hade sett fram emot en "favorit i repris" men blev tyvärr besvikna denna gång - kanske för att vi missade chilitipset...?
Annelie
2024-08-08