UNDER 45 MIN | Medel

Räksallad med tomater

En fräsch räksallad till middag, somdessutom äts med färskpotatis! Låt bland annat körsbärstomater, romansallad och gurka hackas ner i salladen och blanda i dressingen, den gör du av bland annat majonnäs och vitlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Häll av räkorna i en sil.
  3. Pressa vitlöken i majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva rödlöken. Skär gurka, tomater och sallad i bitar.
  5. Häll av potatisen och låt svalna något. Blanda potatisen med majonnäsen och grönsakerna.
  6. Servera potatissalladen med räkor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäs.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 580 g räkor i lake
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 romansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2567 kJ / 613 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept