Räksallad med tomater

10
2
Räksallad med tomater

En fräsch räksallad till middag, somdessutom äts med färskpotatis! Låt bland annat körsbärstomater, romansallad och gurka hackas ner i salladen och blanda i dressingen, den gör du av bland annat majonnäs och vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Räksallad med tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g
färskpotatis
1
förp räkor i lake (à 580 g)
1
vitlöksklyfta
2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
1
rödlök
1
gurka
250 g
körsbärstomater
1
romansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäs.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Jenny

2020-05-30

Lite obalanserad i mängderna. Ex. för mycket dressing och gurka, dessa kan halveras. Men annars gott!

Catherine

2020-05-28

Då vi har en i familjen som inte är överförtjust i räkor, och en som inte älskar rå rödlök - så stekte vi dem i lite olja+sriracha - blev väldigt gott! Själva majonäsen med vitlök fick för oss en otroligt skarp vitlökssmak. Även om vi älskar vitlök så var det liite för mycket, skulle sikta på att ta en ganska liten eller en halv klyfta att pressa ner - då majonäsen ändå lyfter vitlökssmaken.

Näringsvärde per portion

Energi 2567 KJ / 613 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 41 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept