Fyllda ägghalvor med räkor och grönsaksvinägrett
Här pratar vi en riktig klassiker som ingen påskmiddag klarar sig utan. Ser enkelt ut men smakar desto mer. Här fyller vi ägghalvor med selleri, lök, tomater och dill som marinerats i senapsvinägrett och toppar äggen med nyskalade räkor.
Ingredienser
8 bufféportioner
300 g räkor med skal
8 ägg
1 liten rödlök
50 g sockerärtor
2 stjälkar stjälkselleri
8 körsbärstomater
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 1/2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt
svartpeppar
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi596 KJ / 143 kCal
Fett10 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein12 g
Kommentarer