Räksallad med tomater

En fräsch räksallad till middag, som dessutom äts med potatis! Låt bland annat tomater, romansallad och gurka hackas ner i salladen och blanda i dressingen, som gör du av bland annat majonnäs och vitlök.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 15 2023

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna estelle)
1  förp räkor i lake (à 570 g)
1/2  vitlöksklyfta
1/2 dl majonnäs
1 dl sojabaserad fraiche
2 msk chilisås
 salt
 peppar
1  förp färsk dill (à 20 g)
1/2  rödlök
1  gurka
1/2  förp plommontomater (à 500 g)
1/2  förp romansallad (à 200 g)
1  citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 371 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stSupergod dressing och fina kombinationer
Åsa
Väldigt god! Har gjort den två gånger nu. Lade till kokt ägg som jag skar i mindre bitar. Lagom mängd dressing enligt recept!
Ida
Lite obalanserad i mängderna. Ex. för mycket dressing och gurka, dessa kan halveras. Men annars gott!
Jenny