Räksallad med ägg och pepparrot

Den här måltiden på räksallad med ägg och pepparrot är lätt att tillaga och väldigt mättande. Äggen kokas tills gulan är fastare i konsistensen och när koktiden är klar sköljs de kalla. Blanda avokado, silverlök, tomater, övrig sallad och räkor och toppa med en smakrik pepparrotskräm och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett29 g
Salt3.65 g
Kolhydrater41 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god och matig
Tomas
2025-07-26Hej Ewa! Eftersom vi ville ha en matigare sallad lade vi till potatis. Men du kan såklart prova utan potatisen om du vill. Hälsningar Michelle
Ica-köket
2015-06-02Varför kokt potatis?
Ewa
2015-05-29