Räksallad med ägg och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Räksallad med ägg och pepparrot

Den här måltiden på räksallad med ägg och pepparrot är lätt att tillaga och väldigt mättande. Äggen kokas tills gulan är fastare i konsistensen och när koktiden är klar sköljs de kalla. Blanda avokado, silverlök, tomater, övrig sallad och räkor och toppa med en smakrik pepparrotskräm och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Räksallad med ägg och pepparrot

Ingredienser

2 portioner

Räksallad

400 g fast potatis
2 ägg
460 g räkor i lake
1 avokado
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
1 tomat
20 g dill
1/2 silverlök
1/2 romansallad

Pepparrotskräm

3/4 dl färskost med pepparrot
1 msk mjölk
salt
peppar

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mycket god och matig

    Tomas

  • Hej Ewa! Eftersom vi ville ha en matigare sallad lade vi till potatis. Men du kan såklart prova utan potatisen om du vill. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Varför kokt potatis?

    Ewa

Näringsvärde per portion

Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett29 g
Salt3.65 g
Kolhydrater41 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Het pastasallad med räkor och avokado
    Betyg 4 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Soppa på gröna ärtor med räkor
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad