Räksallad med ägg och pepparrot

11
2
Räksallad med ägg och pepparrot

Den här måltiden på räksallad med ägg och pepparrot är lätt att tillaga och väldigt mättande. Äggen kokas tills gulan är fastare i konsistensen och när koktiden är klar sköljs de kalla. Blanda avokado, silverlök, tomater, övrig sallad och räkor och toppa med en smakrik pepparrotskräm och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Räksallad med ägg och pepparrot

Ingredienser

2 portioner

Räksallad

400 g fast potatis
2 ägg
460 g räkor i lake
1 avokado
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
1 tomat
20 g dill
1/2 silverlök
1/2 romansallad

Pepparrotskräm

3/4 dl färskost med pepparrot
1 msk mjölk
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och färskost och tillsätt lite riven pepparrot.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och tillsätt lite riven pepparrot. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: äggen kan uteslutas, ersätt gärna med annat protein.

Gör så här

Tips

Strö gärna i lite grana padano i pepparotskrämen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Redaktionen

2015-06-02

Hej Ewa! Eftersom vi ville ha en matigare sallad lade vi till potatis. Men du kan såklart prova utan potatisen om du vill. Hälsningar Michelle

Ewa

2015-05-29

Varför kokt potatis?

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 604 kCal
Fett 29 g
Salt 3.65 g
Kolhydrater 41 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden