Räksallad med ägg och pepparrot
Den här måltiden på räksallad med ägg och pepparrot är lätt att tillaga och väldigt mättande. Äggen kokas tills gulan är fastare i konsistensen och när koktiden är klar sköljs de kalla. Blanda avokado, silverlök, tomater, övrig sallad och räkor och toppa med en smakrik pepparrotskräm och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
Räksallad
Pepparrotskräm
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och färskost och tillsätt lite riven pepparrot.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och tillsätt lite riven pepparrot. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: äggen kan uteslutas, ersätt gärna med annat protein.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Ewa! Eftersom vi ville ha en matigare sallad lade vi till potatis. Men du kan såklart prova utan potatisen om du vill. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-02Varför kokt potatis?
Ewa
2015-05-29