Räksallad med ägg och pepparrot
Den här måltiden på räksallad med ägg och pepparrot är lätt att tillaga och väldigt mättande. Äggen kokas tills gulan är fastare i konsistensen och när koktiden är klar sköljs de kalla. Blanda avokado, silverlök, tomater, övrig sallad och räkor och toppa med en smakrik pepparrotskräm och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
2 portioner
Räksallad
400 g fast potatis
2 ägg
460 g räkor i lake
1 avokado
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
1 tomat
20 g dill
1/2 silverlök
1/2 romansallad
Pepparrotskräm
3/4 dl färskost med pepparrot
1 msk mjölk
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett29 g
Salt3.65 g
Kolhydrater41 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Ewa! Eftersom vi ville ha en matigare sallad lade vi till potatis. Men du kan såklart prova utan potatisen om du vill. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-02Varför kokt potatis?
Ewa
2015-05-29