Räkpasta med sparris och soltorkade tomater

17
0 Klimatsmart
Räkpasta med sparris och soltorkade tomater

I det här receptet på räkpasta bjuds det på många ljuvliga smaker. Skivad sparris, zucchini, soltorkade tomater är bara några av grönsakerna som kokas med krämig grädde för att sedan blandas med pasta och utsökta räkor. Knapriga solrosfrön och en skvätt citronsaft sätter fart på smakerna innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Räkpasta med sparris och soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)
250 g
grön sparris
1
zucchini
6
soltorkade tomater
1/2
kruka gräslök
1
citron
1
förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
1/2 dl
solroskärnor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Zucchinin kan skivas tunt med hjälp av en osthyvel.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 604 kCal
Fett 28 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 55 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept