Räkpasta med sparris och soltorkade tomater
I det här receptet på räkpasta bjuds det på många ljuvliga smaker. Skivad sparris, zucchini, soltorkade tomater är bara några av grönsakerna som kokas med krämig grädde för att sedan blandas med pasta och utsökta räkor. Knapriga solrosfrön och en skvätt citronsaft sätter fart på smakerna innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
250 g grön sparris
1 zucchini
6 soltorkade tomater
1/2 kruka gräslök
1 citron
1 förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt4.6 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer