Fisk- och räkgryta med saffran

45
2
Fisk- och räkgryta med saffran

En underbart god och mustig fisk- och räkgryta med smak av saffran, soltorkade tomater och paprika. Kvällens middag kommer att sprida väldoft i hela köket och mätta gästernas hungriga magar. Servera fiskgrytan med nykokt potatis och krispig grön paprika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Fisk- och räkgryta med saffran

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1 förp räkor i lake (à 360 g)
1 förp soltorkade tomater (à 135 g)
2 gröna paprikor
1 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Koka med paprikan samtidigt med laxen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Madelene

2019-12-08

Låter gudomligt gott! Men, det som stör mig är att jag gick in på "billiga veckan".... För alla vet ju att fisk, räkor och saffran är det billigaste man kan handla 🤔🤦‍♀️

Redaktionen ICAse

2019-12-09

Hej Madelene! Billiga veckan bygger ju på helheten av alla recept den veckan. Så något kan vara dyrare och vissa recept billigare i inköp. Hälsningar Michelle

Rosita

2016-11-30

Mycket god gryta som kommer att tillagas flera gånger. Skippade saffran då maken inte gillar det i mat. Hade i en skvätt vin istället och dill. Skar potatisen och paprikan i mindre tärningar som fick koka med.

Näringsvärde per portion

Energi 2796 KJ / 668 kCal
Fett 35 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden