Fisk- och räkgryta med saffran
En underbart god och mustig fisk- och räkgryta med smak av saffran, soltorkade tomater och paprika. Kvällens middag kommer att sprida väldoft i hela köket och mätta gästernas hungriga magar. Servera fiskgrytan med nykokt potatis och krispig grön paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1 förp räkor i lake (à 360 g)
1 förp soltorkade tomater (à 135 g)
2 gröna paprikor
1 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2796 KJ / 668 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt! Serverade med en klick créme fraîche på sidan. Mums!
Marica
2023-03-29Låter gudomligt gott! Men, det som stör mig är att jag gick in på "billiga veckan".... För alla vet ju att fisk, räkor och saffran är det billigaste man kan handla 🤔🤦♀️
Madelene
2019-12-08Hej Madelene! Billiga veckan bygger ju på helheten av alla recept den veckan. Så något kan vara dyrare och vissa recept billigare i inköp. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-09Mycket god gryta som kommer att tillagas flera gånger. Skippade saffran då maken inte gillar det i mat. Hade i en skvätt vin istället och dill. Skar potatisen och paprikan i mindre tärningar som fick koka med.
Rosita
2016-11-30