Räkpasta med majs och tomat

5
3
Räkpasta med majs och tomat

Enklare än så här blir det knappast, och gott är det också! Små skalade räkor serveras här i en tomatsås som fått sjuda upp med en mjölkblandning och lök. Räksåsen hälls över pastan, och middagen är redo för servering!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Räkpasta med majs och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
200 g sockerärtor
1 gul lök
1/2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
340 g majskorn
400 g frysta skalade räkor
salt
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Krydda såsen med lite chilisås och curry eller timjan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Sandra

2019-01-31

Lättlagad rätt, dock bytte vi räkorna mot skinka för att barnen skulle äta

Tina

2019-01-30

Riktigt gott!

Kerstin

2019-01-28

Mums! Pressade i vitlök också.

Näringsvärde per portion

Energi 2275 KJ / 544 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden