Räkpasta med majs och tomat

Enklare än så här blir det knappast, och gott är det också! Små skalade räkor serveras här i en tomatsås som fått sjuda upp med en mjölkblandning och lök. Räksåsen hälls över pastan, och middagen är redo för servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
200 g sockerärtor
1 gul lök
1/2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
340 g majskorn
400 g frysta skalade räkor
salt
peppar
Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2275 KJ / 544 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagad rätt, dock bytte vi räkorna mot skinka för att barnen skulle äta
Sandra
2019-01-31Riktigt gott!
Tina
2019-01-30Mums! Pressade i vitlök också.
Kerstin
2019-01-28