Räkpasta med citron och pumpafrön

36
0 Klimatsmart
Räkpasta med citron och pumpafrön

Snabblagad pastarätt gjord på räkor, salladsärter, chili, citronskal, gräslök och grädde. Servera pastan med färgsprakande sallad gjord på citrusmarinerade tunna zucchiniskivor och pumpafrön.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Räkpasta med citron och pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
150 g salladsärtor
1 rödlök
1 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1/2 tsk chilipulver
skal av 1 citron
salt och peppar
1 zucchini
1 msk olivolja
citronsaft
1 kruka gräslök
400 g frysta räkor
1/2 dl pumpakärnor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Rosta gärna pumpakärnorna med olivolja och flingsalt i het panna.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2168 KJ / 518 kCal
Fett 19 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 61 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept