Räkpasta med citron och pumpafrön
Snabblagad pastarätt gjord på räkor, salladsärter, chili, citronskal, gräslök och grädde. Servera pastan med färgsprakande sallad gjord på citrusmarinerade tunna zucchiniskivor och pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
150 g salladsärtor
1 rödlök
1 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1/2 tsk chilipulver
skal av 1 citron
salt och peppar
1 zucchini
1 msk olivolja
citronsaft
1 kruka gräslök
400 g frysta räkor
1/2 dl pumpakärnor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Rosta gärna pumpakärnorna med olivolja och flingsalt i het panna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2168 KJ / 518 kCal
Fett19 g
Salt2.42 g
Kolhydrater61 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer