Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med räkor och vitlökskrutonger

Får vi lov att bjuda på en mycket fräsch och snabblagad pasta med lyxkänsla? Den här pastarätten, med ljuvliga smaker av vitlök, vitt vin, persilja, grädde och räkor, serveras med perfekt kokt spaghetti och frasiga krutonger av surdegsbaguette. En förtrollande god middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med pastavatten.
  2. Låt räkorna rinna av.
  3. Krutonger: Skär baguetten i tärningar och stek dem i oljan. Pressa i vitlöken mot slutet och krydda med salt och peppar.
  4. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Räksås: Skala och hacka lök, vitlök och morötter. Fräs allt i olivoljan några minuter i en stor kastrull. Häll på vinet och låt koka ner till hälften.
  6. Hacka persiljan. Dela tomaterna. Häll grädden i kastrullen och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner räkor, tomater och persilja och låt det precis bli varmt. Blanda spaghettin med räksåsen.
  7. Servera med krutongerna.

För alla

Gör glutenfri: använd pasta och bröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 460 g räkor i lake
Krutonger
  • 1/2 surdegsbaguette (à 250 g)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Räksås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2719 kJ / 651 kCal