Räkor indienne med spaghetti

15
2
Räkor indienne med spaghetti

Krämig räkgryta med smaker från curry, vitlök, tomat och majs står på kvällens meny. Blanda i räkorna det sista du gör i grytan så att de blir varma och vänd sedan ner den hackade persiljan. Ät tillsammans med den nykokta spagettin och middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Räkor indienne med spaghetti

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti

Räkgryta

1
burk majskorn (à 340 g)
1 dl
hackad gul lök
2 tsk
curry
1 msk
smör eller margarin
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
400 g
frysta, skalade räkor
1/2
ask, färsk persilja (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.,

Gör så här

Tips

För mer hetta, smaksätt med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Louise

2020-12-22

Lite mer grönsaker till eller i annars extrem gott recept 😋

Sofia

2018-02-28

Skippa persiljan. Annars mycket gott

Näringsvärde per portion

Energi 2214 KJ / 529 kCal
Fett 13 g
Salt 4 g
Kolhydrater 68 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept