Räkor indienne med spaghetti
Krämig räkgryta med smaker från curry, vitlök, tomat och majs står på kvällens meny. Blanda i räkorna det sista du gör i grytan så att de blir varma och vänd sedan ner den hackade persiljan. Ät tillsammans med den nykokta spagettin och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
Räkgryta
1 burk majskorn (à 340 g)
1 dl hackad gul lök
2 tsk curry
1 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
400 g frysta, skalade räkor
1/2 ask, färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2214 KJ / 529 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite mer grönsaker till eller i annars extrem gott recept 😋
Louise
2020-12-22Skippa persiljan. Annars mycket gott
Sofia
2018-02-28