Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor indienne med spaghetti

Krämig räkgryta med smaker från curry, vitlök, tomat och majs står på kvällens meny. Blanda i räkorna det sista du gör i grytan så att de blir varma och vänd sedan ner den hackade persiljan. Ät tillsammans med den nykokta spagettin och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Räkgryta: Häll av majsen. Fräs lök, och curry hastigt i matfettet i en gryta. Rör ner pressad vitlök, tomatpuré, tomater, grädde och majs. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  5. Hacka persiljan och vänd ner.
  6. Servera räkgrytan med pastan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.,

Tips

För mer hetta, smaksätt med sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
Räkgryta
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 dl hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 400 g frysta, skalade räkor
  • 1/2 ask, färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2214 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept