Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Denna fiskpanna är en krämig och smakrik middagsrätt. Sejfilén kombineras bra ihop med kräftstjärtar, tomater och dill. Servera ihop med nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sejen om den är fryst.
  2. Tvätta och koka potatisen.
  3. Skär fisken i mindre bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och spara lagen.
  4. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt kräftlag och grädden. Lägg i fisken och låt koka ca 5-8 minuter och red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten.
  5. Hacka tomaterna och lägg ner dem och dillen i såsen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar och lägg i kräftorna.
  6. Servera med potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sejfilé
  • 900 g potatis
Sås
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl lag från kräftor
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 4 tomater
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2259 kJ / 540 kCal