Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

23
8
Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Denna fiskpanna är en krämig och smakrik middagsrätt. Sejfilén kombineras bra ihop med kräftstjärtar, tomater och dill. Servera ihop med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
400 g sejfilé
900 g potatis

Sås

1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 gul lök
1 msk olja
1 1/2 dl lag från kräftor
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
4 tomater
2 msk hackad dill
1 citron
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Karin

2022-01-13

Använde en paket frysta kräftor som inte gick åt på kräftskivan. Använde lagen därifrån också, blev jättegott,!

Malin

2011-09-19

Jätte gott! men behövdes lite mer smak.

Elisabeth

2011-09-11

Väldigt god fredagsmiddag blev det med detta recept. Serverade grön sparris och kokt pressad potatis till. Detta lagar jag gärna igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2259 KJ / 540 kCal
Fett 19.7 g
Kolhydrater 46.5 g
Protein 43.4 g
Läs mer om näringsvärden