Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fried Rice med räkor

Asiatisk risrätt med viss hetta är detta. Grönsaker fräses och smaksätts med ingefära, sambal oelek och curry innan riset får fräsa med. Därefter knäcks ägg rakt ner i rätten som under omrörning får stelna innan räkorna läggas i.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skölj och skiva purjolöken tunt. Skala och riv ingefäran. Skala och skiva morötterna. Dela zucchinin på längden och skiva den.
  4. Stek purjolök, ingefära, morötter och zucchini i oljan tillsammans med curry och sambal oelek.
  5. Tillsätt riset och låt fräsa tillsammans ca 5 minuter.
  6. Knäck i äggen, rör runt lite och fräs tills de stelnat.
  7. Pressa saften ur limen.
  8. Krydda med soja. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  9. Vänd i räkorna och servera.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g räkor utan skal
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 ägg
  • 1 lime
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1867 kJ / 446 kCal