Fried Rice med räkor
Asiatisk risrätt med viss hetta är detta. Grönsaker fräses och smaksätts med ingefära, sambal oelek och curry innan riset får fräsa med. Därefter knäcks ägg rakt ner i rätten som under omrörning får stelna innan räkorna läggas i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk riven ingefära
2 morötter
1/2 zucchini
1 msk olivolja
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
800 g räkor i lake
3 ägg
1 1/2 msk japansk soja
1 lime
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1790 KJ / 427 kCal
Fett8 g
Salt5.5 g
Kolhydrater55 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Trevligt recept, hade i lite mango, chilli och rostade pumpakärnor. Jag åt med räkor och barnen 9 o 11 käkade riset med kryddig chorizo. Mums!
Malin
2024-07-03Väldigt gott. Hade lite gammal pizza som barnen skulle kunna äta om dom inte gillade detta, men den behövdes inte, dom slevade i sig för fullt. Barnen är 2 samt 8. 🤗
Stefan
2022-03-02Verkar vara en vattendelare.. jag körde safe och använde räkorna till toast Skagen istället! 😊
Sara
2022-02-25