Räkmajonnäs

3
2
Räkmajonnäs

Att koka en god fond på räkskal har du kanske provat. Här fräser vi skalen i rejält med olja, vilket lägger grunden till en fantastisk majonnäs med tydlig skaldjurssmak. Använd majonnäsen när du gör räkcocktail, skaldjurssallad eller en lyxigare toast skagen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Räkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1/2
gul lök
1
liten morot
100 g
rotselleri
3 dl
neutral rapsolja
skal från 500 g
räkor med skal
2 msk
tomatpuré
1
rumsvarm äggula
1 tsk
vitvinsvinäger
1/2 krm
kajennpeppar
1 krm
salt
1/2 krm
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Räkolja som inte går åt passar utmärkt att blanda i en skaldjurspasta.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-02

Hej Anna! Stämmer bra det! Men häll i oljan i tunn stråle under kraftig vispning tills allt är i. Lycka till! Hälsningar Michelle

Anna

2016-12-30

Alltså "Tillsätt 1 dl räkolja först droppvis, sedan i en tunn stråle under kraftig vispning". Sedan resten av oljan eller??

Näringsvärde per portion

Energi 2556 KJ / 611 kCal
Fett 67 g
Salt 0.55 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept