Räkmajonnäs
Att koka en god fond på räkskal har du kanske provat. Här fräser vi skalen i rejält med olja, vilket lägger grunden till en fantastisk majonnäs med tydlig skaldjurssmak. Använd majonnäsen när du gör räkcocktail, skaldjurssallad eller en lyxigare toast skagen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 liten morot
100 g rotselleri
3 dl neutral rapsolja
skal från 500 g räkor med skal
2 msk tomatpuré
1 rumsvarm äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm kajennpeppar
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Räkolja som inte går åt passar utmärkt att blanda i en skaldjurspasta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett67 g
Salt0.55 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej Anna! Stämmer bra det! Men häll i oljan i tunn stråle under kraftig vispning tills allt är i. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-02Alltså "Tillsätt 1 dl räkolja först droppvis, sedan i en tunn stråle under kraftig vispning". Sedan resten av oljan eller??
Anna
2016-12-30