Räkmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Räkmajonnäs

Att koka en god fond på räkskal har du kanske provat. Här fräser vi skalen i rejält med olja, vilket lägger grunden till en fantastisk majonnäs med tydlig skaldjurssmak. Använd majonnäsen när du gör räkcocktail, skaldjurssallad eller en lyxigare toast skagen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Räkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
1   liten morot
100 g  rotselleri
3 dl  neutral rapsolja
skal från 500 g  räkor med skal
2 msk  tomatpuré
1   rumsvarm äggula
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 krm  kajennpeppar
1 krm  salt
1/2 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Räkolja som inte går åt passar utmärkt att blanda i en skaldjurspasta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hej Anna! Stämmer bra det! Men häll i oljan i tunn stråle under kraftig vispning tills allt är i. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-01-02

Alltså "Tillsätt 1 dl räkolja först droppvis, sedan i en tunn stråle under kraftig vispning". Sedan resten av oljan eller??

Anna

2016-12-30

Näringsvärde per portion

Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett67 g
Salt0.55 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Räkor med het saffransdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom
Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Två sorters majonnäs
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga