Morotssoppa med räkor
Färgrik och delikat soppa med råvaror som morötter, räkor, lök, koriander, grädde och hönsbuljong. Morotssoppa med räkor tillagar du på under 30 minuter och till soppan serveras bröd och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
5 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
kajennpeppar eller sweet chilisås
salt
svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
150 g skalade räkor eller:
400 g räkor med skal
1 kruka färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1000 KJ / 240 kCal
Kommentarer
Lättlagad och supergod perfekt till förrätt
Agneta
2015-03-07Kanongod och lätt att laga. Jag har lagat denna soppan vid flera tillfällen.
Susanne
2005-10-18Härligt underbart god soppa! Mina föräldrar som vanligtvis inte gillar hetare mat blev stormförtjusta!
Erica
2005-08-23