Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssoppa med räkor

Färgrik och delikat soppa med råvaror som morötter, räkor, lök, koriander, grädde och hönsbuljong. Morotssoppa med räkor tillagar du på under 30 minuter och till soppan serveras bröd och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna. Tillsätt vatten och buljong. Låt sjuda under lock tills morötterna mjuknat, ca 20 minuter.
  2. Mixa med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt försiktigt kajennpeppar eller sweet chili till önskad hetta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt grädden och låt soppan sjuda i någon minut. Servera soppan toppad med räkor och färsk koriander. Bjud ett grovt bröd och en sallad till soppan.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd mjölkfria buljongtärningar - ej fond. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatley eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • kajennpeppar eller sweet chilisås
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 150 g skalade räkor eller:
  • 400 g räkor med skal
  • 1 kruka färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Läs mer om näringsvärden