Räkmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Räkmajonnäs

Att koka en god fond på räkskal har du kanske provat. Här fräser vi skalen i rejält med olja, vilket lägger grunden till en fantastisk majonnäs med tydlig skaldjurssmak. Använd majonnäsen när du gör räkcocktail, skaldjurssallad eller en lyxigare toast skagen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Räkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
1 liten morot
100 g rotselleri
3 dl neutral rapsolja
skal från 500 g räkor med skal
2 msk tomatpuré
1 rumsvarm äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm kajennpeppar
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Anna! Stämmer bra det! Men häll i oljan i tunn stråle under kraftig vispning tills allt är i. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Alltså "Tillsätt 1 dl räkolja först droppvis, sedan i en tunn stråle under kraftig vispning". Sedan resten av oljan eller??

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett67 g
Salt0.55 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Räkor med het saffransdipp
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelwok med kokosräkor
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räk- och dadelcocktail habanero
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passion- och räkcocktail
    Betyg 4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Morotssoppa med räkor
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad