Nudelwok med kokosräkor
En nudelwok med kokos, kajenn och ingefära ger dig asiatiska smaker som passar väl ihop med de färska räkorna som du blandar i. Kokosräkorna lyfter woken med nudlar och grönsaker till en ny nivå som verkligen ger mersmak.
Ingredienser
4 portioner
1 kg djupfrysta eller färska räkor med skal
250 g äggnudlar
1 påse wokgrönsaker gärna thai (à 600 g)
1 msk olja
1 liten burk lättkokosmjölk (à 200 ml, max 6%)
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 - 1 1/2 msk färskriven ingefära
6 msk riven kokos
För alla
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot glasnudlar.
Gör så här
Tips
Är tiden knapp kan du använda 400 g färdigskalade räkor (för 4 port), djupfrysta eller i lake.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett0 g
Kommentarer