Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nudelwok med kokosräkor

En nudelwok med kokos, kajenn och ingefära ger dig asiatiska smaker som passar väl ihop med de färska räkorna som du blandar i. Kokosräkorna lyfter woken med nudlar och grönsaker till en ny nivå som verkligen ger mersmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina eventuellt och skala räkorna.
  2. Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Woka grönsakerna i olja ca 5 minuter. Låt nudlarna rinna av och vänd ner i woken tillsammans med räkorna. Häll över kokosmjölken och krydda med salt, kajennpeppar och gärna ingefära. Låt puttra någon minut.
  4. Rosta kokosen i en torr, het panna. Strössla kokosen över nudlar och räkor.
  5. Servera woken med gurkstavar.

För alla

Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot glasnudlar.

Tips

Är tiden knapp kan du använda 400 g färdigskalade räkor (för 4 port), djupfrysta eller i lake.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg djupfrysta eller färska räkor med skal
  • 250 g äggnudlar
  • 1 påse wokgrönsaker gärna thai (à 600 g)
  • 1 msk olja
  • 1 liten burk lättkokosmjölk (à 200 ml, max 6%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
  • 6 msk riven kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2184 kJ / 521 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden