Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot
Lyxig och matig räksmörgås med ”extra allt”. Exakt hur lyxig du gör den beror på vilka råvaror du väljer. Med färska räkor, äkta surdegsbröd, säsongens gröna sparris och perfekt mjukkokta ägg blir detta en räkmacka att imponera på gästerna med!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 kg räkor med skal
1 knippe grön sparris (1 knippe motsvarar ca 250 g)
4 skivor grillat surdegsbröd
50 g svart stenbitsrom
smör
nymalen svartpeppar
Pepparrotscrème
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
3 msk riven färsk pepparrot
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm peppar
Till garnering
dill
ärtskott
citronklyftor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: uteslut äggen och välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Perfekt mjukkokta ägg? Koka äggen enligt Buffémetoden! Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt i äggen med sked. Sjud 9 minuter (för medelstora ägg, à ca 60 g). Kyl äggen i kallt vatten. Eller se filmen på hur du gör här! Koka ägg på bästa ägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 572 kCal
Fett38.7 g
Salt3.04 g
Kolhydrater19.6 g
Protein35.3 g
Kommentarer