Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot
Lyxig och matig räksmörgås med ”extra allt”. Exakt hur lyxig du gör den beror på vilka råvaror du väljer. Med färska räkor, äkta surdegsbröd, säsongens gröna sparris och perfekt mjukkokta ägg blir detta en räkmacka att imponera på gästerna med!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 kg räkor med skal
1 knippe grön sparris (1 knippe motsvarar ca 250 g)
4 skivor grillat surdegsbröd
50 g svart stenbitsrom
smör
nymalen svartpeppar
Pepparrotscrème
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
3 msk riven färsk pepparrot
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm peppar
Till garnering
dill
ärtskott
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 572 kCal
Fett38.7 g
Salt3.04 g
Kolhydrater19.6 g
Protein35.3 g
Kommentarer