Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot

21
0
Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot

Lyxig och matig räksmörgås med ”extra allt”. Exakt hur lyxig du gör den beror på vilka råvaror du väljer. Med färska räkor, äkta surdegsbröd, säsongens gröna sparris och perfekt mjukkokta ägg blir detta en räkmacka att imponera på gästerna med!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
1 kg
räkor med skal
1
knippe grön sparris (1 knippe motsvarar ca 250 g)
4
skivor grillat surdegsbröd
50 g
svart stenbitsrom
-
smör
-
nymalen svartpeppar

Pepparrotscrème

2 dl
crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
3 msk
riven färsk pepparrot
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 msk
finrivet citronskal
2 krm
salt
1 krm
peppar

Till garnering

dill
ärtskott
citronklyftor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: uteslut äggen och välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Perfekt mjukkokta ägg? Koka äggen enligt Buffémetoden! Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt i äggen med sked. Sjud 9 minuter (för medelstora ägg, à ca 60 g). Kyl äggen i kallt vatten. Eller se filmen på hur du gör här! Koka ägg på bästa ägg.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2400 KJ / 572 kCal
Fett 38.7 g
Salt 3.04 g
Kolhydrater 19.6 g
Protein 35.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept