Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Avokado- och räkröra

En lyxig och bedårande röra som kommer att bli en förrättsfavorit. Ägg, avokado, räkor och stenbitsrom blandar du med fyllig majonnäs och crème fraiche. Kombinationen är fantastiskt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala äggen och skär dem i bitar. Halvera, kärna ur och skär avokadon i bitar. Blanda ägg, avokado, räkor och stenbitsrom.
  2. Rör samman majonnäs och crème fraiche och vänd ner de andra ingredienserna. Krydda.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Röran kan förberedas dagen före genom att äggen kokas och göra klart röran fram till att avokadon ska tillsättas. Avokadon mörknar om man tillsätter den för tidigt före servering. God att servera till grillad fisk och skaldjur. Eller på rostat bröd som förrätt

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g skalade räkor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 1/2 avokador
  • 1 burk stenbitsrom eller sikrom (à 100 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • citronpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info