Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapsräkor med pepparrot

I detta recept finner du en god lättmåltid med krämiga senapsräkor. Lägg de nykokta, skivade potatisarna på tallrik och klicka på din röra av räkor, ägg, hovmästarsås och pepparrot före du dekorerar med rom och dill. Snabblagat och lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Koka äggen i ca 7 minuter. Kyl dem i kallt vatten.
  2. Häll av räkorna. Skala och grovhacka äggen.
  3. Blanda räkor, ägg, hovmästarsås och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva potatisen grovt över tallrikarna. Klicka på senapsräkor och stenbitsrom. Garnera gärna med dill eller gräslök. Detta är en lite lättare rätt så servera gärna med sallad, grovt bröd och ost.

Tips

Prova gärna att ersätta pepparroten med 1 tsk wasabipaste.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g färskpotatis
  • 2 ägg
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1/2 dl hovmästarsås
  • 1 1/2 msk färskriven pepparrot
  • salt
  • peppar
  • 50 g stenbitsrom
  • ev dill eller gräslök till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2122 kJ / 508 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden