Grillat lantbröd med rom och avokadosallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillat lantbröd med rom och avokadosallad

Grillat lantbröd med stenbitsrom och sallad med avokado, lök och mangold. En matig och salt grillmacka till förrätt eller middag, beroende på hur stor du gör den. Stek bröden i en panna på grillen i vitlöksolja så att blir som vitlöksbröd. Toppa med rom och avokadosallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla lökarna. Blanda dem med socker, salt och vinäger. Låt stå minst 10 minuter tills löken mjuknat.
  2. Dela, kärna och gröp ur avokadon och grovhacka den. Blanda med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Vänd ner löken.
  3. Stek bröden gyllenbruna i resten av olivoljan tillsammans med en krossad vitlöksklyfta.
  4. Fördela avokadoröran och mangoldskotten på de nyrostade brödskivorna och toppa med romen. 

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 salladslökar
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 2 avokador
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt med jod
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g mangoldskott
  • 160 g röd stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1230 kJ / 294 kCal