Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hovmästarräkor

Räkor, hovmästarsås, dill och salladslök. En riktigt god räkröra som svängs ihop snabbt med färdig hovmästarsås. Toppa räkorna med salt laxrom för perfektion. Dekorera med ”öron” av halverad sparris.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala räkorna. Grovhacka dem. Blanda med hovmästarsås, salladslök och hälften av rommen.
  2. Fördela blandningen i äggskalen.
  3. Dela de kokta sparristopparna på längden. Tryck snyggt ner dem i äggen.
  4. Garnera med resterande rom.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i hovmästarsåsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i hovmästarsåsen. Uteslut äggskalen och servera i stället röran i små glas eller skålar.

Tips

Använd gärna en kniv för att få till en snygg kant när du knäcker äggen. Tänk på att den ägghalva du har fyllningen i ska vara lite större.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g frysta räkor med skal
  • 3/4 dl hovmästarsås
  • 3 msk strimlad salladslök
  • 3 msk lax- eller stenbitsrom
  • 6 kokta gröna toppar av sparris
  • 6 tvättade äggskal
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer