Räkmacka Asian style

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Räkmacka Asian style

En spännande variant på den klassiska räkmackan är att ge den en lätt asiatisk brytning. Blanda majonnäs med pepparotskrämen wasabi, toppa med färsk koriander och pressa över lime. Ägg och avokado gör räkmackan extra matig till lunch, middag eller brunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Räkmacka Asian style

Ingredienser

4 portioner
500 g  frysta räkor
2   ägg
2   avokador
1 1/2 dl  majonnäs
1 - 2 tsk  wasabipasta
4   stora skivor surdegsbröd
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
ev färsk koriander
limeklyftor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs, kontrollera innehållet i brödet. Uteslut äggen. Som ersättning för dem kan man t ex välja skivad mozzarella.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3027 KJ / 723 kCal
Fett50 g
Salt5.12 g
Kolhydrater35 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surdegsmacka med avokado, skinka och paprika
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kimchi grilled cheese
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ägg- och räkröra med gravlax
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrad morotssmörgås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga