Räkmacka Asian style

7
0
Räkmacka Asian style

En spännande variant på den klassiska räkmackan är att ge den en lätt asiatisk brytning. Blanda majonnäs med pepparotskrämen wasabi, toppa med färsk koriander och pressa över lime. Ägg och avokado gör räkmackan extra matig till lunch, middag eller brunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Räkmacka Asian style

Ingredienser

4 portioner
500 g frysta räkor
2 ägg
2 avokador
1 1/2 dl majonnäs
1 - 2 tsk wasabipasta
4 stora skivor surdegsbröd
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
ev färsk koriander
limeklyftor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs, kontrollera innehållet i brödet. Uteslut äggen. Som ersättning för dem kan man t ex välja skivad mozzarella.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3027 KJ / 723 kCal
Fett 50 g
Salt 5.12 g
Kolhydrater 35 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden